mala
Početna Mala Učilica Demo Kupi Tehnička podrška O nama

Rekli su o...

„Cijela igra smještena je u bajkovitu priču čime se posebno omogućava djetetu da se identificira s glavnim likom i bolje uživljava u tijek igre što dodatno pogoduje procesu učenja. Likovi koji se pojavljuju u igri dobro su osmišljeni, djetetu zanimljivi, jer su različiti i dinamični. Dijete biva uvučeno u cijelu priču kroz koju ga vodi čarobnjak i jedno neobično dijete kome je igrač pomagač tijekom cijele igre.“

Branka Starc, prof., predškolski psiholog


“Mnoga djeca zamrze čitanje i matematiku, jer su metode početnog učenja tih sadržaja bile neprimjerene njihovoj dobi. Djeca u predškolskoj dobi najbolje uče kroz igru, pogotovo ako je napravljena tako da potiče djetetovu znatiželju kao što je slučaj s Malom Učilicom. Jedan od najvažnijih faktora uspješnog učenja su neposredne i konkretne povratne informacije. U ovoj igri djeca odmah dobivaju povratne informacije jesu li nešto dobro naučila ili ne, što ne samo da ih usmjerava u učenju, nego djeluje i motivirajuće.”

Prof.dr Majda Rijavec, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu


“Autori su kreirali raznovrsne, maštovite igre sa zanimljivim, predškolskom djetetu uglavnom primjerenim problemima, koje ono, u ulozi glavnog junaka Morfeka, primjenom svog znanja i uz povremenu minimalnu pomoć čarobnjaka Dage, treba riješiti. Da bi ih riješilo, dijete u igri svojim znanjem u akciji pomaže drugima, koji za to nemaju dovoljno znanja niti sposobnosti. Time se uz aktivnu primjenu znanja i doprinos osjećaju kompetentnosti kod djeteta, a nastojalo se i odgojno na njega djelovati tj. pridonijeti izgradnji pozitivnih osobina dječje ličnosti“.

Mr.sc. Biserka Petrović – Sočo, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu


     Mala Učilica

 

Početna  |  Mala Učilica  |  Polica privatnosti  |  Uvjeti korištenja  |  Kontakt 
© 2017 Moj telekom d.o.o sva prava pridržana